7 Mayıs 2021 Cuma

Bedava internet kazanabilir misiniz, soruyu bil hediye kazan mı? Bedava internet 2023


Bu yazımızda size, Whatsapp'da elden ele dolaşan bedava internet olayı doğru mu, bedava 10 GB internet kazanabilir misiniz, soruyu bil bedava 8 GB internet kazan gibi sözde kampanya adı altında dönen dümenlerden bahsedeceğiz. Örneğin; bedava internet 2021, turkcell bedava internet, vodafone bedava internet, türk telekom bedava internet, 10gbinternet.xyz sitesi gibi türeyen siteler, 10 gb internet xyz nedir, benzeri siteler ne amaç güder açıklamaya çalışacağız.

Çoğu kişi gibi sizde sürekli sosyal medyada geziniyor ve gündemi takip ediyorsanız, hizmet sağlayıcı kuruluşun internet için tarafınıza verdiği GB'lar size yetmeyebilir. Bunu fırsat bilen sahtekar düzenbazlar hemen sahne alıyor ve sizleri ağına düşürmek için bekliyor. Kampanya varmış gibi çeşitli kelime oyunlarıyla Turkcell bedava internet, Vodafone bedava internet, Türk Telekom bedava internet, gibi başlıklar atıp sizleri kendi kurdukları sitelere yönlendiriyorlar ve çeşitli kişisel verilerinizi çalıyorlar. Siz bedava internet kazanacağım derken aslında dolandırıcıların ağına düşüyorsunuz. Unutmayın ''Bedava peynir sadece fare kapanında olur'' bu sözü kulak ardı etmemekte büyük fayda var. Whatsapp, Facebook, Twitter, Instagram gibi siteler üzerinden insanları hedef alan dolandırıcılar sosyal medyayı aktif kullanan milyonlarca insanı hedef olarak belirliyorlar. Size bedava interneti sadece hizmet aldığınız firma verebilir, Turkcell kullanıyorsanız Turkcell, Türk Telekom kullanıyorsanız Türk Telekom, Vodafone kullanıyorsanız Vodafone kampanyaları dahilinde ve özel günlerde hediye internet verebilir. Bu firmalarda köklü kuruluşlar olduğu için kampanyaları kendi siteleri üzerinden duyururlar ve asla .co .xyz nokta bilmem ne gibi domain uzantıları, site adresleri kullanmazlar. Müşterilerine ulaştıkları resmi siteler genelde .com .com.tr uzantılıdır ve müşterilerde bu resmi siteleri ziyaret etmelidir, kampanya ve hediye internetleri bu resmi adreslerden takip etmelidir. Örnek vermek gerekirse biz bu şirketlerin resmi site adreslerini konuya yazalım: https://www.turkcell.com.tr/ https://www.vodafone.com.tr/ https://www.turktelekom.com.tr/ ilgili firmaların resmi site adresleri bunlardır. Harici siteler sizi aldatmaya yönelik işlemlerdir, bilmenizde fayda var.

Bedava internet adı altında kullanıcıları sahte sitelere sokmalarından ne kar elde edebilirler diye bir soru aklınıza gelebilir. Bu soruya bilgizamani.com olarak çeşitli cevaplar verebiliriz; Burada cevaba etki eden faktör dolandırıcının ne yapmak istediğine bağlıdır. Örneğin sadece 1 lira 10 GB internet kazandınız deyip kredi kartı bilgilerinizi o önemsemeyeceiniz 1 lira ile çalıp, ardından siz uyurken gecenin bir yarısı kredi kartınızı ya da banka kartınızı tamamen boşaltabilir. Başka bir ihtimalde bilgisayarınıza, tablet ya da telefonunuza virüs bulaştırabilirler. Bu virüsle cihazınızdaki tüm verilere ulaşabilirler, en mahrem fotoğraflarınıza erişebilirler. Bu olayada çok şahit olduk, virüs ile ele geçirdikleri çok özel fotoğrafları internet ortamına yaymakla tehdit edip, mağdur kişilerden para talep ediyorlar. En kötü ihtimal bulaşan virüs ile görmek istemediğiniz sahte reklamlar göstererek haksız kazanç sağlarlar. Bunlar gibi birçok şey sayabiliriz ama sanırsak bu örnekler olayı anlatmak için yeterli.

Güncel elden ele yayılan site şuan, aşağıda adresi yer alan .xyz uzantılı site. Whatsapp uygulamasında elden ele aşağıda verdiğimiz mesaj dolaşıyor. Kimse bunun ne olduğunu bilip bilmeden listesine bu mesajı yolluyor. Sözde arkadaşlarına bedava i,nternet ile iyilik yapacakalar ama bilinçsizlikleriyle kötülük yaptıklarının farkında değiller. Sadece kontrol etmek için bu siteye bilgisayardan bakmaya çalıştık, Google üzerinden domaini arayıp, önbelleğe bakmak istedik ama ne mümkün sırf önbellekte bile Avast antivirüs programı kafayı bozdu art arda defalarda url engellendi, bağlantı sonlandırıldı vs derken bilgisayarı tarayıp olayı açıp kapamaya kadar götürdü virüs uyarısıyla. Bunun bir de daha az korumaları telefonlarda neler yaptığını varın siz düşünün. Sitenin bilgilerini kontrol etmek istediğimizde de tüm bilgiler gizli, zaten bu tarz siteleri uzun soluklu açmazlar, bugün bu yarın farklı bir adres ile dolandıcılığa ve sahtekarlığa devam ederler. Siz uyanık olun ve işlerinizi resmi siteler ve uygulamalrdan yürütün.

WHATSAPP ÜZERİNDE YAYILAN YALAN ve DOLANDIRCILIK YAPILAN MESAJ
''Bu Aya Özel 10 GB İnternet Sende tıkla soruyu cevapla 10GB Kazan 
Bana Geldi bile 
http://10gbinternet.xyz/''


Son olarak tekrar uyaralım, yukarıdaki gibi sahte mesajlara aldanmayın. Hatırlatmakta fayda var ''Bedava peynir fare kapanında olur'' ufak menfaatler için büyük kayıplar yaşamayın. Bedava internet istiyorsanız kullandığınız hattın resmi şirket sitesindeki hediye ve kampanyaları takip edin. Güvenli ve huzurlu günler geçirmenizi temenni ederiz..

YORUMLAR