25 Ocak 2021 Pazartesi

Bulaşık makinesi nasıl temizlenir?


Evlerimizde nerede ise her gün kullanılan bulaşık makinesi nasıl temizlenir? Tüyolar nelerdir? Gibi tüm bulaşık makinesi temizliği sorularınızın yanıtını yazımızda bulabilirsiniz. Sizler için hem kolay hem de pratik yöntemlerle bulaşık makinesi temizleme yöntemlerinden bahsedeceğiz. Bulaşık makinelerinde biriken tüm yağ ve kirleri kolay yöntemlerle hızlıca temizleyebilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Temizleme Aşamaları
İlk olarak bulaşık makinesinde bulunan tüm malzemeleri çıkarın,
Bulaşık makinesinin alt kısmında bulunan filtreyi çıkarın,
Filtreyi, geniş bir kabın içine alıp üzerine limon, karbonat ve sirke ekleyip bekletin,
Filtre bu karışımda beklerken bulaşık makinenizin içini güzelce silin.
Bulaşık makinenizin dışını ise krem temizleyici ile silip kurulayabilirsiniz.
Siz tüm bu işlemleri yaparken, bulaşık makinesi filtresinde de bulunan yağlar erimiş olacaktır.
Filtrenizi tekrar bulaşık süngeri ile ovduktan sonra yerine yerleştirebilirsiniz.

Hızlı ve Pratik Bulaşık Makinesi Temizliği
Eğer tüm bu işlemleri yapmaya vaktiniz yoksa vereceğimiz pratik yöntemleri deneyebilirsiniz. Bulaşık makine temizliği böylece kolay ve pratik olacaktır.

Karbonat ile bulaşık makinesi temizliği; Bir paket kabartma tozunu bulaşık makinenizin tüm yüzeyine dökün ve makinenizi çalıştırın. Makineniz durduğunda içi temizlenmiş ve kötü kokulardan arınmış olacaktır.

Limon tuzu ile bulaşık makinesi temizliği; Bulaşık makinenizi boşaltın ve deterjan gözüne limon tuzu doldurup, makineyi boş bir şekilde çalıştırın. Bu yöntem bulaşık makinesi boruları dahil tüm makinenizi tertemiz yapacaktır.

Elma sirkesi ile bulaşık makinesi temizliği; Yine bulaşık makinenizi boşaltıp bir çay bardağı beyaz sirkeyi ekleyip, makinenizi çalıştırabilirsiniz. Ayrıca bu yöntem ile bulaşıklarınızın da parlamasını sağlayabilirsiniz.

Kabartma tozu ile bulaşık makinesi temizliği; Tıpkı karbonat yönteminde olduğu gibi makinenizi tamamen boşaltıp, içine kabartma tozu ekleyip boş bir şekilde çalıştırın. Makine içinde yer alan tüm yağ kalıntıları ve kirler bu yöntemle temizlenecektir.

Limon ile bulaşık makinesi temizliği; Limon ile bulaşık makinelerinizin hem içini hem dışını rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Dış kısmını temizlemek için yarım limonun üzerine bir miktar karbonat ve tuz ekleyip makinenizin dış yüzeyini limon ile ovmanız yeterli olacaktır.

Not: Bulaşık makinenizin her zaman temiz olmasını istiyorsanız, her yıkmada bulaşık makinenizin içine limon kabuğu koyabilirsiniz. Bu hem kötü kokuları engeller hem de makinenizin içini temizler.

YORUMLAR


EmoticonEmoticon