25 Ocak 2021 Pazartesi

İnşaat sonrası temizlik nasıl yapılır?


Yeni eve kavuşma heyecanı içinde olan bayanların en sık sorduğu sorulardan bir tanesi inşaat sonrası ev temizliği nasıl yapılır? sorusudur.  Doğru teknikler uygulandığında boş evin temizliği daha kolaydır. Bu nedenle inşaat sonrası temizliği için hiç panik yapmanıza gerek yoktur. Sizler için bu yazımızda inşat sonrası temizlik tüyolarından bahsedeceğiz. Siz de yazımızı sonuna kadar okuyarak, kolaylıkla yeni evlerinizin temizliğini yapabilirsiniz.

İnşat Sonrası Temizlik Aşamaları
İlk adım, evdeki tüm kaba inşat artıklarını toplamak olmalı,
İkinci adım ise yüzeydeki tüm kalıntıları süpürmektir.
Kaba kalıntıları ve ufak kırıntıları temizledikten sonra, bir süpürme işlemi yapmalıyız,
Akabinde yerdeki tozları kabaca silmeliyiz. Böylece evde temizlik yaparken tozlar yukarı kalkmaz ve pencere, dolap, duvar gibi alanlara yapışmaz.
Yerleri sildikten sonra, pencere temizliği yapmamız gerekiyor. Pencerelerin pervazlarını sildikten sonra, cam kısımlarını silmeliyiz.
Pencereleri de tamamladıktan sonra mutfak dolaplarını iç ve dış olarak silmeliyiz.
Bu işlemleri yaptıktan sonra inşat temizliğinin büyük bir kısmı bitmiş oluyor.
Son olarak banyo, tuvalet ve balkonları da yıkamayı ihmal etmememiz gerekir elbette..

İnşat Sonrası İnce Temizlik Aşamaları
İnşat sonrası temizliği kabaca bitirdikten sonra eşyaları yerleştirmeden önce de ince bir temizlik şarttır. Bunun için ise yapmanız gereken aşamalar;

Öncelikle pencereleri tekrar kağıt havlu ve beyaz sirke ile silmeniz gerekir.
Perdeleri takmadan önce kornişleri de silmeyi ihmal etmemeliyiz.
Eğer odalarda niş ya da asma tavan varsa mutlaka ince tozlarının nemli bir bezle temizlenmesi gerekir.
Tuvalet ve banyolarda derz dolgu lekeleri olabilir, bunun için beyaz sirke ya da çamaşır suyu kullanarak temizlik yapılmalıdır. Fakat kurulamayı asla ihmal etmemeliyiz.
Mutfak dolaplarını ise yine nemli bir bezle silip, kurulmamız gerekiyor. Eğer lekeler kalmışsa mutlaka lekelerin temizlenmesinde fayda vardır.
İnşat sonrası temizlikte en çok unutulan bölgelerden biri avizelerdir. Avizelerin de mutlaka nemli bir bezle tozunun alınması gerekir.

Not; inşat sonrası temizlikte çok fazla çamaşır suyu kullanmak yüzeylere zarar verir. Bu nedenle daha çok doğal temizlik ürünlerinden faydalanmanız tavsiye edilir.

YORUMLAR


EmoticonEmoticon