19 Şubat 2021 Cuma

En uygun ihtiyaç kredisi veren banka?


İhtiyaç kredisi başvurusu yapmadan önce bilmeniz gereken ilk şey, bankaların farklı kredi faiz oranlarına sahip olduğu gerçeği. Bunu bilenler ihtiyaç anında en uygun krediyi veren bankayı aramaya başlıyor. Peki o banka nasıl bulunur?

İhtiyaç kredisi hayatın her döneminde kullanabileceğiniz, en çok rağbet gören ürünlerinden birisi. Para Durumu Ailesi olarak biz sizlere ilk olarak böyle zor anlar için Acil durum fonu oluşturmayı öneriyoruz. Eğer birikmiş paranız yoksa da paranızın kıymetini bilin ve biraz araştırma ile en uygun ihtiyaç kredisi veren bankayı bulun.

Hangi banka en uygun ihtiyaç kredisi oranına sahip?

Yazımıza sabit bir bankanın, her zaman en uygun ihtiyaç kredisini vermediği gerçeğiyle başlayalım. Bankaların kredi faiz oranları sürekli olarak değişiklik gösterir. Bu sayede bir hafta X bankası en uygun krediyi veren banka olarak adlandırılırken, bir hafta sonra başka bir banka daha uygun faiz oranlı kredi kampanyası yaparak bu ünvanı X bankasından alabilir. Yani bir bankanın adını ezberleyerek sürekli o bankaya kredi başvurusu yapmamalısınız. Kredi faiz oranları sürekli olarak değiştiği için sizin de bankaların faiz oranlarını takip etmeniz gerekiyor.

Bankalar zaman zaman belli kredi türlerinde kampanyalar düzenliyor. Bunları da hem sosyal medyadan hem de yazılı ve görsel basından duyuruyorlar. Mesela düğün sezonunda düğün kredisi kampanyaları yapıyorlar. Bunu da tek banka yapmıyor. Neredeyse her banka en uygun krediyi veren banka olmak için rekabete giriyor.

Bu noktada bankaların stratejisi de önemli. Her banka her kredi türü için en uygun krediyi verme rekabetine girmiyor. Örneğin TEB girişimcilik üzerine yoğunlaşmış bir banka olduğundan dolayı düğün kredileriyle ilgili sadece özel bir strateji belirlenmişse kampanya yapıyor. Garanti Bankası, İş Bankası, Finansbank, Akbank ise bu dönemlerde sürekli kampanya yapan bankalardan bazıları. Ziraat Bankası, Halk Bankası gibi devletle ilişkili bankalar da uygun faiz oranlı krediler vermek için çeşitli promosyonlar yapıyorlar. 

Odeabank, Fibabanka, HSBC, INGBANK gibi bankaların da zaman zaman kampanyaları oluyor. Bu kampanyaların çoğu ihtiyaç kredisi için olduğundan dolayı krediye ihtiyacınız olan dönemde bu bankalara ve adını yazmadığımız diğer banklara da bakmalısınız.

İhtiyaç Kredisi Kampanyalarını Nasıl Bulurum?

O kadar çok bankadan ve kampanyadan bahsettik ki bunları tek bir insanın takip etmesi ve her birinin uygun indirimlerini yakalaması neredeyse imkansız. Peki ne yapacağız da en uygun ihtiyaç kredisi veren bankayı bulacağız?

Böyle durumlarda yapmanız gereken şey oldukça basit. Kredi karşılaştırma sitelerinden faydalanarak hem vakitten hem de nakitten tasarruf edebilirsiniz. Önceden belirlemiş olduğunuz kredi miktarını ve vade sayısını belirledikten kredi karşılaştırın size uygun olan krediye başvurun.

Hangi bankanın kredisini seçmeliyim?

Bütçenize uygun olan bankayı seçmeye özen gösterin. Bunun için de belli kriterler var. 

- Toplam geri ödeme miktarı
- Aylık ödeme miktarı
- Vade sayısı
- Kredi faiz oranı
- Dosya masrafı
- Sigorta masrafları

Başvuracağınız ihtiyaç kredilerinde yukarıda yazdığımız kriterlere dikkat edin. Bir bankanın kredi faiz oranı düşükken, dosya masrafı yüksek olabilir. Bu dosya masrafı ile ana para ve faiz birleştiği zaman diğer bankalardan daha yüksek bir toplam geri ödeme rakamı ortaya çıkabilir.  Yani uygun dediğiniz kredi aslında size uygun olmayabilir. Bu nedenle kredi seçerken dikkatli davranın. 

Tam bu noktada bir şeyden daha söz etmeliyiz, o da en önemli şey: sizin bütçeniz yani ödeme gücünüz. Eğer siz ayda 300 liradan 12 ayda 3600 lira geri ödemesi olan bir krediyi ödeyemeyecekseniz, 20 ayda 200 liradan 4000 lira geri ödemesi olan bir krediyi tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Yazıyı özetlemek gerekirse en uygun banka kredisi için bankaların kampanyaların kredi oranlarını sürekli olarak kontrol etmeli ve kredi alacağınız zamanda en uygun fırsatı sunan bankayı bulmalısınız.

YORUMLAR


EmoticonEmoticon