19 Şubat 2021 Cuma

İhtiyaç kredisi başvurusu nasıl yapılır?


İhtiyaç kredisi başvurusu yapmak istiyor ancak, hangi yolla, nasıl kredi çekeceğinizi bilmiyorsanız, sizin için izlemeniz gereken adımları anlattık.

Birtakım ihtiyaçlarınızı karşılamak için kredi kullanmaya karar verdiyseniz, öncelikle bunun mümkün olması için bazı şartları yerine getiriyor olabilmelisiniz. Örneğin, 3- 6 ay SGK’lı olmuş olmanız önemli. Buradan, ihtiyaç kredisi başvurusu için gerekli şartlar ve belgeler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ardından, bütçenizi zorlamayacak bir aylık ödeme planı hazırlamalısınız. İhtiyaç kredisi ödeme planı yazımız size yardımcı olacaktır. Kredi karşılaştırma yapıp, kendinize en uygun ihtiyaç kredisini seçtikten sonra, çeşitli yöntemlerle başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Günümüzde kredi başvuru için farklı yöntemler mevcut. internetten online, telefon sms yolu ile ya da şubeye giderek başvuruda bulunabilirsiniz. İşte başvuru yapabileceğiniz yöntemler hakkında detaylar…

İnternetten online kredi başvurusu

İçinde bulunduğumuz bu dijital çağda elbette şubeye gitmeden online başvuru yapmak büyük kolaylık sağlıyor. Bankaların sayfalarından ya da karşılaştırma sitelerinden başvurda bulunabiliyorsunuz. Özellikle karşılaştırma siteleri hem tüm bankaların faiz oranları, varsa dosya masrafları ve ödeme rakamlarını sunarak daha iyi bir tercih yapmanızı sağlıyor hem de hemen ardından başvuru imkanı tanıyarak zamandan tasarruf sağlıyor. Bunun için internetten online başvuru formu doldurmanız yetiyor. Bu bir kredi ön başvurusu oluyor. Ön başvurunuz onaylandığında, banka size dönüş yaparak alabileceğiniz kredi miktarını söylüyor ve bankaya iletmeniz gereken belgeleri sıralıyor. Eğer kendi bankanızdan başvuru yaptıysanız, kendilerinde gerekli belgeler bulunduğu için sizden yeniden belge istemeyebilirler.

SMS kredi başvurusu

Şubeye gitmeden başvuru yapmanın bir diğer yolu da SMS aracılığıyla talepte bulunmak. Yine online başvuru gibi bu başvuru da ön başvuru olarak kabul ediliyor ancak, sizden ilk etapta daha az bilgi isteniyor. Genellikle ilk aşamada sadece T.C kimlik numaranızı iletmek yeterli oluyor. Bunun nedeni, bankalar T.C kimlik numaranızla kredi notunuzu sorgulayabiliyor. Kredi notu, bankaların kredi onayı vermesinde büyük önem taşıyor. Bu not,  kredi ödeme ve kredi kullanım alışkanlıklarınızı gösteriyor. Şimdiye kadarki ödemelerinizi düzenli yaptıysanız, kredi çıkma şansınız artıyor. Kredi notunuz düşük ise, ‘Kredi notunu yükseltmek için yapmanız gerekenler’ başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Şubeden kredi başvurusu

Bankayla birebir görüşmek istiyorsanız, şubeye giderek bireysel krediler görevlisiyle yüz yüze konuşarak kredi başvurusunda bulunabiliyorsunuz. Yine de, şubeye gitmeden önce bankanın faiz oranları gibi bilgilerini önceden araştırmanız size vakit kazandıracaktır. Kredi kullanmak istemenizdeki amacı, ne kadara ihtiyacınız olduğunu, ayda ne kadar ödemeyi planladığınızı şubedeki görevliye açıklayarak başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz. Şubeye giderken mutlaka yanınıza üzerinde T.C’nizin yazılı olduğu kimliği almayı unutmayın. Eğer görüşme yapacağınız banka kendi bankanız değilse, yanınızda  gelir belgesi (maaş bordrosu), ikamet belgesi ya da adınıza kayıtlı son 3 aya ait elektrik, su, doğalgaz, telefon faturalarınızdan birini götürmenizde fayda var.

YORUMLAR


EmoticonEmoticon