23 Ocak 2022 Pazar

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin 7 milyar dolarlık Shiba Inu'yu nasıl yaktığını açıkladı


Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, parasal gücün yoğunlaşmasını önlemek için kendisine gönderilen SHIB token’larının %90’ını nasıl yaktığını anlattı.

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, parasal gücün yoğunlaşmasını önlemek için kendisine gönderilen SHIB token’larının %90’ını nasıl yaktığını anlattı. Buterin, yakma işleminin kolay olmadığını ve bunun için yeni bir dizüstü bilgisayar satın almasını gerektiğini dile getirdi.

Vitalik Buterin, SHIB’nin kurucuları tarafından kendisine gönderilen yaklaşık 7 milyar dolarlık SHIB’yi yakmak için geçirdiği süreçle ilgili bazı ilginç detayları ortaya koydu. UpOnly Podcast ile gerçekleşen bir röportaja göre Buterin, 500 trilyon token’ın %90’ını yakmanın nasıl karmaşık bir sistem olduğundan bahsetti. Hatırlarsınız, Buterin token’ları yaktığı gün 1.2 milyar dolara karşılık gelen bir miktar SHIB’i Hindistan Covid Crypto Relief Fund’a bağışlamıştı. Buterin geri kalan token’ları ise yaktı. Bunun sebebi olarak ise bu tür bir gücün odağı olmak istememesini gösterdi.

Buterin podcast’e, yakma işlemini yapmak için yeni bir dizüstü bilgisayar alması gerektiğini söyledi. SHIB kurucularından aldığı fonlar, soğuk bir kağıt cüzdanda bulunuyordu. Özel anahtarı almak için iki numarayı kullanmak zorunda kaldı:

“Bu numaralardan biri benimleydi; diğeri ise ailemle birlikte Kanada’daydı” diyen Buterin, diğer numarayı almak için Kanada’daki ailesini aradı. Daha sonra özel anahtarı yeni bilgisayarına girdi. Ayrıca, hayır kurumuna ETH göndermek için bir Ethereum işlemi oluşturdu. Buterin daha sonra QR kodları üreten bir program indirdi. Ardından işlem için QR kodunu cep telefonuyla taradı, dizüstü bilgisayara kopyaladı ve ardından etherscan.io/pushTx’e koydu. Sonra da token’ları göndermeye başladı.

“Korkutucu ve Eğlenceliydi”

Buterin, podcast’te işlemi tamamlamak için yeni bir dizüstü bilgisayar satın almak da dahil olmak üzere SHIB tokenlarına erişmek ve ardından göndermek için geçmesi gereken karmaşık süreci anlattı. Buterin, şu ifadeleri kullandı:

“Bu aynı anda hem korkutucu hem de eğlenceliydi. Korkunç kısmı, bunun şimdiye kadar sahip olduğumdan daha fazla para olmasıydı. Yani korkutucuydu ve bir James Bond filmi için muhtemelen iyi bir komplo oluşturacak bir prosedür içeriyordu” dedi.

YORUMLAR


EmoticonEmoticon