10 Ocak 2022 Pazartesi

Shiba Inu zenginleri! Az yatırıp çok kazandılar


Herkes kripto paralardan bahseder oldu. ''Şu koine 10 dolar yatırmış, 1 milyon dolar kazanmış. Diğerine 50 dolar yatırmış 1 milyar dolar kazanmış.'' gibi cümleleri belki etrafınızda sıkça duyuyorsunuzdur. Bu efsanelerin bir çoğunun olayı abartmak için kullanılan ve dilden dile geçtikçe gerçekliğini epey kaybeden söylemler olduğu açık, ancak diğer yandan gerçekten küçük miktar koin yatırımları ile milyoner olanlar var. Şimdilerde yatırımcılarını epey üzen ve zarara uğratan Shiba Inu, bir çok erken yatırımcısını da yaklaşık bir yıl gibi kısa bir sürede milyoner yaptı. Şimdi efsanlerden değilde resmi cüzdan hareketlerinden kayda giren Shiba milyarder ve milyonerlerinden bahsedeceğiz. İşte üç örnekle Shiba Uni zengini erken dönem yatırımcısı..

8 BİN DOLAR YATIRDI 5 MİLYAR 700 MİLYON DOLAR OLDU
Bir kripto yatırımcısının, Ağustos 2020'de yaklaşık 8 bin dolar değerinde kripto para Shiba inu satın aldığı ve bu paranın bir yıl gibi bir zamanda 5,7 milyar dolara yükseldiği ortaya çıktı. Tüm zamanların en büyük bireysel ticareti olarak adlandırılan durumda, 14 aylık bir sürede kişinin cüzdanındaki Shiba’ların değerinin yüzde 7 milyonun üzerinde arttığı belirtildi.

Son günlerde artan işlem hacmi ve popülaritesiyle piyasa değerini her geçen gün artıran Shiba’nın ticaretinden bir kişinin yaklaşık 14 ayda 5,7 milyar dolar kazandığı ortaya çıktı.

2020 yılının Ağustos ayında bir kripto yatırımcısının 8 bin dolar değerinde Shiba inu aldığı belirtilirken, Ekim 2021 itibarıyla kişinin tokenları 5,7 milyar dolara yükseldi. İlk çıktığından bu yana yüzde 7 milyondan fazla artan kripto paradan 70 trilyon tane alan yatırımcının 8 bin dolarlık alım yaptığı sırada Shiba’nın, yaklaşık 0.000000000189 dolardan işlem gördüğünün altı çizildi.

Kripto para birimi şimdilerde yaklaşık 0.00007941 dolardan işlem görürken bu da 14 aylık yüzde 7 milyondan fazla kazanç anlamına geliyor. Dünyanın önemli kripto haber sitelerinden CoinMarketCap, kripto cüzdanına sahip kişinin şu anda toplam dolaşım olan arzı 549 trilyon olan Shiba inu’nun yüzde 13’ünden fazlasına sahip olduğunu aktardı.

Shiba inu'nun son günlerdeki beklenmedik yükselişi, internette oluşturulan meme’lerden ilham alan kripto para birimini yaklaşık 45 milyar dolarlık toplam piyasa değerine fırlattı. Geçtiğimiz ayların en popüler kripto parası Dogecoin’i geride bırakan Shiba inu, geçtiğimiz gün en değerli 9’uncu kripto para haline geldi. 70 trilyon Shiba inu kripto para sahibinin, fiyatı dürmeden varlıklarını satıp satmayacağı merakla beklenirken, kişinin hala parayı elinde tuttuğu belirtildi.

17 DOLARI 6 MİLYON DOLAR OLDU
Elon Musk tarafından desteklenen ve Mayıs 2021'de Binance, ardından da yerli borsalarda TL işlemlerine açılan Shiba Inu (SHIB), erken dönem yatırımcılarından birisini daha milyoner yaptı.

Dogecoin benzeri "meme currency" kategorisindeki kripto para birimlerine ilgi artmaya devam ediyor. Elon Musk'ın tweetleri sonrasında ciddi bir artış yaşayan Shiba Inu (SHIB), Binance ve yerli borsalarda listelenmişti.

Toplam arzın 1 kentilyon, dolaşımdaki miktarın 395 milyar adet olduğu Shiba Inu, Dogecoin'den sonra aynı kategorideki en değerli ikinci kripto para konumunda.

Etherscan üzerinde tespit edilen bir cüzdana göre 27 Ekim 2020'de Uniswap üzerinden 17 dolara 200 milyar adet SHIB satın alan bir yatırımcı yaklaşık 6 milyon dolarlık varlığa ulaştı. Kullanıcının işlem yaptığı tarihlerde SHIB'in değeri neredeyse 0 dolardı. Söz konusu kullanıcı eğer cüzdanındaki SHIB'i nakde çevirmek isterse Ethereum blokzincirinde olduğu için ciddi bir miktar kesinti yapılacak. Ancak bu kesintiye rağmen kullanıcının eline 5,5 milyon dolar kadar nakit geçebilecek.

6 BİN STERLİN YATIRDI EMEKLİ OLDU
Shiba Inu'nun değeri yüzde 700 bin artınca milyoner olan depo çalışanı emekliye ayrıldı. Depo çalışanı, "Bu kadar param olmasının hayalini bile kuramazdım" dedi.

Bir depo çalışanı, mimden ilham alan kripto para Shiba Inu'ya 6 bin sterlin (yaklaşık 80 bin TL) yatırım yaptıktan sonra 35 yaşında işinden ayrılarak emekli oldu.

Fortune'a göre bu riskli bahis, mimden ilham alan kripto paranın değerinin 2021'de yüzde 700 binden fazla fırlamasıyla, evli ve çocuklu adamı bir yıldan kısa sürede milyonere dönüştürdü. Kimliğini gizlemek için Rob adını kullanan eski süpermarket depo müdürü, dergiye Shiba Inu'nun "broşür" tanıtım yazısını okuduktan sonra para birimiyle ilgilenmeye başladığını söyledi.

Shiba Inu'nun Ryoshi takma adlı yaratıcısının Ağustos 2020'de yazdığı broşürde, kripto paranın Ethereum ağını kullanarak nasıl hem para birimi hem de akıllı sözleşme benzeri teknolojiler için merkezi olmayan bir platform şeklinde hizmet verebildiğini anlatılıyor.

Broşürde ayrıca kripto paranın "merkezi olmayan ve kendi kendine oluşan bir topluluk kurma deneyi" olduğu iddia edilirken, "Shiba Inular inanılmaz köpeklerdir" ifadeleri de yer alıyor. Bu köpek türü, dogecoin kripto para birimine de ilham vermişti.

Rob, "Okuduktan sonra saplantı haline getirdim. Yazılanlara inanmıştım" dedi.

Kripto piyasasının istikrarsızlığı sebebiyle Shiba Inu parası rekor seviyesinden bu yana fiyat olarak ciddi şekilde düşüş yaşadı ve değerinin yüzde 40'ından fazlasını kaybetti. Bu, geçen ay para zirvedeyken 6 bin sterlinlik (yaklaşık 80 bin TL) aynı yatırımı yapan herhangi bir kişinin bugün 3 bin 500 sterlinden (yaklaşık 46 bin 500 TL) de az parası olacağı anlamına geliyor.

Kripto para platformu Luno'nun piyasa raporunda yakın zamanda şu ifadelere yer verildi: ''Shiba Inu en çok kazananlar arasındaydı ama mimden ilham alan para birimini satın alanlardan bazıları, bunu satarak nakde çevirmeye başlıyor gibi görünüyor.''

YORUMLAR


EmoticonEmoticon